De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Universiteit Maastricht zijn beoordeeld als de beste algemene masteruniversiteiten van Nederland. Dertien masteropleidingen van de RUG kregen dit jaar het label Topopleiding, zo blijkt dinsdag uit de Keuzegids Masters 2019.

Beide universiteiten kregen 64 punten. Hiermee laten de instellingen onder meer de Tilburg University (60,5), de Universiteit Utrecht (60) en de Universiteit van Amsterdam (54,5) achter zich.

In de Keuzegids Masters worden masteropleidingen beschreven die officieel in Nederland zijn geregistreerd. Bij de meeste masters wordt bovendien door middel van punten een kwaliteitsoordeel gegeven op basis van studentenoordelen (NSE) en het oordeel van keurmerkinstantie NVAO.

Bij de RUG behoren hiertoe dit jaar de onderzoeksmasters Nanoscience, Rechtswetenschappelijk Onderzoek, Economics and Business, Theologie, Astronomy, Behavioural and Cognitive Neurosciences, Ecology and Evolution en Medical Pharmaceutical Sciences.

Daarnaast kregen ook de RUG-masters Archeologie , Public International Law, Mathematics, American Studies en Econometrics Operations Research and Actuarial Studies dit jaar het label Topopleiding.