De politie heeft nieuwe beelden gedeeld van de gewapende overval op supermarkt Beijum aan de Stoepemaheerd in Groningen, die plaatsvond op 26 december.

In het programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond te zien hoe een man met een groot mes en vuurwapen rond 22.00 uur de supermarkt binnenloopt.

Hij lijkt de supermarkt goed te kennen en rent meteen de Gall & Gall in, waar hij een medewerkster het mes op de keel zet. De dader dwingt de vrouw dwars door de supermarkt te lopen, richting de servicebalie. Daar wordt ook een andere vrouw bedreigt, dit keer met een vuurwapen.

Overvaller lijkt weg in supermarkt goed te kennen

De man lijkt precies te weten waar de kluis zich bevindt en dwingt het tweetal die kant op te lopen. Hij dreigt ze kapot te schieten wanneer ze niet gehoorzamen.

Wanneer de medewerkers de kluis openen, stopt de man het geld in een tas en rent hij er vandoor. Onderweg bedreigt hij een vrouw, die op dat moment de politie belt, met zijn vuurwapen, maar loopt hij onverrichter zaken door.

De politie roept getuigen op om informatie te delen. De man is slank, droeg op de bewuste avond een glimmend, blauw jack en een oranje petje onder een capuchon.