Een groots benefietgala van de Stichting Help Direct heeft maandagavond een bedrag van 152.000 euro opgeleverd. Het gala in MartiniPlaza werd gesteund door een flink aantal artiesten.

De opbrengst van het gala is bestemd voor de bouw van een school voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in het armlastige Sri Lanka. Drijvende kracht achter de stichting en het gala is theaterproducent Hans Langhout, de partner van Jacques d’Ancona.

Artiesten als Paul de Leeuw, Tony Neef, Stanley Burleson, Sara Kroos, Freek Bartels, Dries Roelvink en het showballet van Frank Wentink traden belangeloos op. De avond werd aan elkaar gepraat door Henny Huisman. Ook Hans Klok was aanwezig tijdens het gala.

Op het gala kwamen meer dan 400 gasten af. Er vond een grote verloting plaats en een veiling, onder leiding van veilingmeester Jacques d’Ancona.

Het gala wordt elke twee jaar georganiseerd en nu is er genoeg geld binnengehaald om de school helemaal af te bouwen. "Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling", zegt Hans Langhout.