De Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom zijn de komende week afgesloten bij het viaduct. Fietsers kunnen er nog wel langs, maar automobilisten moeten omrijden. De onderdoorgangen zijn dicht omdat het viaduct bij de Esperantokruising gesloopt wordt.

De afsluiting van de Verlengde Lodewijkstraat duurt tot 20 februari, de onderdoorgang van de Helperzoom is tot en met 27 februari dicht. Dat geldt ook voor de onderdoorgang van de Verlengde Willemstraat, die vanaf 20 februari dicht is.

Beide viaducten zijn dan ook dicht voor fietsers. Fietsers over de Helperzoom kunnen via het fietstunneltje bij station Europapark en de Verlengde Lodewijkstraat fietsen.

Tijdens de werkzaamheden blijft de Esperantokruising open. De doorgaande routes Helperzoom-Kempkensberg en Esperantostraat-Waterloolaan blijven voor al het verkeer te gebruiken.

Tussen 16 en 20 februari wordt 24 uur per dag rond het spoor ter hoogte van de Esperantokruising gewerkt. In deze periode rijden er geen treinen op de trajecten Groningen-Assen/Hoogeveen en Groningen-Veendam/Weener.