Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er tussen zaterdag 16 februari en woensdag 20 februari geen treinen vanuit Groningen in de richtingen van Assen en Winschoten.

De werkzaamheden vinden plaats in het kader van het project Groningen Spoorzone.

Op 'De Vork', in de splitsing tussen de sporen naar Assen en Winschoten, start aannemer Strukton binnenkort met de bouw van zogenaamde opstelsporen.

Daarnaast worden tussen de stations Haren en Groningen Europapark voorbereidingen getroffen voor de bouw van een extra spoor.

'De Vork'

Er wordt al sinds 2017 wordt er al gewerkt bij 'De Vork'. Zo is er in juli van dat jaar 320.000 kuub zand gestort als ondergrond voor de opstelsporen en is er gestart met de aanleg van een archeologisch wandelpark.

Tijdens de treinvrije periode in februari worden ter plaatse twee wissels geplaatst in het bestaande spoor. Deze zorgen ervoor dat treinen straks naar het opstelterrein kunnen.

Verder wordt de eerste 150 meter spoor gelegd en krijgt de overweg Rouaanstraat, die personeel toegang geeft tot het opstelterrein, een beveiligde spoorwegovergang.

Extra spoor en extra perron

Aannemer Strukton start in februari ook met de voorbereidingen voor het extra spoor tussen 'De Vork' en station Groningen.

En in dezelfde maand wordt ook een begin gemaakt met de bouw van een extra perron bij station Groningen Europapark, aan de kant van de Helperzoom komt een extra perron.