De oprit Hereweg/Kempkensberg is vanaf vrijdag 22.00 uur definitief gesloten. Omdat de weersverwachtingen voor komend weekend gunstig zijn, heeft de aannemer besloten dat de werkzaamheden op de zuidelijke ringweg kunnen doorgaan.

Dat betekent dat in de nacht van vrijdag op zaterdag de rijbaan voor het verkeer richting Hoogezand opschuift naar een tijdelijke weg.

Vanwege de werkzaamheden is de zuidbaan van de ringweg tussen Julianaplein en Europaplein dicht van vrijdagavond 22.00 uur tot zaterdagochtend 8.00 uur. Daarna rijdt het verkeer richting Hoogezand over de tijdelijke weg.

Op deze tijdelijke weg heeft het verkeer nog steeds twee (versmalde) rijstroken. Deze situatie blijft de komende jaren bestaan.

Met het in gebruik nemen van de tijdelijke weg vervalt de oprit Hereweg/Kempkensberg. Automobilisten uit het zuiden van de stad hebben verschillende alternatieven om richting Hoogezand en Delfzijl te rijden.

Hele zuidelijke ringweg opgeschoven naar het noorden

Met het omzetten van het verkeer dit weekend is de hele zuidelijke ringweg tussen Hereweg en Europaplein opgeschoven naar het noorden. Het deel van de zuidelijke ringweg dat niet meer wordt gebruikt, wordt afgebroken.

In februari start de sloop van een deel van het viaduct over het spoor. Uiteindelijk verdwijnt de hele zuidbaan tussen de Hereweg en het Europaplein.