Tussen Groningen, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool rijden aankomend weekend minder treinen. ​Er worden dan bussen ingezet.

Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.

Tussen 2.00 uur en 14.00 uur rijden er aanstaande zondag geen Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl.

Vervolgens wordt er in de nacht van zondag op maandag tussen 23.20 en 05.00 uur aan het spoor gewerkt tussen Groningen en Roodeschool.

Arriva zet vervangend busvervoer in op deze trajecten. De bussen die ingezet worden als vervangend vervoer vertrekken in Groningen van het plein voor het station bij halte A/B en op de andere stations ook van het voorplein van het station.

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. De treinvervangende bussen van en naar Delfzijl gaan niet via Sauwerd. Ook is het meenemen van fietsen niet mogelijk in verband met de ruimte in de bus.