Sergio Padt is vrijdag tot vijftig uur taakstraf veroordeeld wegens zijn wangedrag in een trein. Het Openbaar Ministerie had zeventig uur taakstraf geëist tegen de doelman van FC Groningen.

Eind september 2018 misdroeg de 28-jarige Padt zich in een trein na de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (1-3). Hij werd vrijdag door de rechtbank in Groningen schuldig bevonden aan belediging, bedreiging en mishandeling.

Padt zat zonder geldig vervoersbewijs in de trein van Groningen naar Kropswolde. Toen conducteurs hem wilden beboeten, gedroeg hij zich agressief.

Padt spuugde naar een conducteur, riep "ik maak je kapot" en deelde een klap uit, zo achtte de rechter vrijdag bewezen. Na het incident moest Padt al een nacht in de cel doorbrengen.

Twee treinpersoneelsleden deden aangifte tegen de keeper. Zijn club tikte hem op de vingers, maar besloot hem niet zelf te straffen.

Padt leverde aanvoerdersband in en verloor plek in Oranje-selectie

Naar aanleiding van het incident besloot Padt zijn aanvoerdersband in te leveren. Daarnaast verloor hij zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal, waarbij hij als derde keeper fungeerde. Hij speelde overigens geen enkele interland.

"Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb. Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren", sprak hij destijds.

Padt verliet vrijdag het trainingskamp van FC Groningen in Duitsland om de rechtszaak bij te wonen. Hij speelt daardoor vrijdagavond niet mee in het oefenduel met MSV Duisburg.