De 255 inwoners van Glimmen met een lot van de Postcode Loterij krijgen allemaal 76.765 euro per lot. Dat is vrijdag bekend gemaakt tijdens het Kanjerfeest in het Groningse dorp. 

De Glimmenaren vierden de winst uitbundig en hieven nogmaals het glas op het nieuwe jaar. De bijna 1.000 aanwezigen genoten van optredens van onder andere Jeroen van der Boom en Anita Meyer.​

Dromen komen uit

Leonie (26): “Mijn ouders spelen mee met één lot. We zijn echt ontzettend blij. Met dit bedrag kunnen we lekker op vakantie. Dat is voor ons namelijk niet vanzelfsprekend. Onze droombestemming? Disneyland Parijs. Dat zou geweldig zijn! Toen ik klein was, zei mijn vader altijd; als we de Postcode Loterij winnen, dan krijg jij een Lego-trein. Nu ben ik natuurlijk volwassen, maar dat gaat er nu dus alsnog van komen.”

Herbert (62) en Loes (54) vliegen elkaar om de hals als het winnende bedrag bekend wordt gemaakt. Loes kan haar tranen niet bedwingen. “De timing had niet beter gekund! Na een moeilijke tijd zijn we een huis aan het bouwen samen met onze vier kinderen. Herbert en Loes hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet in Scandinavië. “Samen met onze kinderen, die allemaal Scandinavische namen hebben, verwezenlijken we nu onze droom dat is toch geweldig!” zegt Herbert.

PostcodeKanjer

Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro op de postcode 9756 AK in het Groningse Glimmen. Vijf winnaars die meespelen met de winnende postcode verdeelden 26,95 miljoen euro en zijn dankzij de geldprijs in één klap multimiljonair. De andere helft van de PostcodeKanjer wordt verdeeld onder alle andere deelnemers die meespelen in het winnende postcodegebied 9756.