Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Sint en zijn Pieten arriveren zaterdag 17 november in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.

Sinterklaas en zijn Pieten arriveren om 13.15 uur bij roeivereniging De Hunze aan de Zuiderhaven, waar sinterklaasliedjes worden gezongen.

Een uur later, om 14.15 uur, vertrekt de stoet voor een rit door de binnenstad. De rondtoer start in de Praediniussingel, waar Sinterklaas op zijn paard zal stappen. Begeleid door muziekkorpsen, diverse bijzondere voertuigen, schoorsteenvegers, bijna honderd Pieten, oude wagens en een oude brandweerauto maakt de Sint een rondtoer door de stad met als eindpunt de Grote Markt.

De route door de binnenstad gaat van de Praediniussingel via de Westerhaven, A-weg, Brugstraat, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt, Kwinkeplein, Oude Ebbingestraat, Rode Weeshuisstraat, Oude Boteringestraat.

Om 15.15 uur is de verwachte aankomst op de Grote Markt. Het programma op de Grote Markt, waarbij de Sint officieel welkom wordt geheten door de burgemeester, duurt tot 15.45 uur.

Weersverwachting

Aankomend weekend is er droog weer voorspeld. Door een oostelijke wind zal de gevoelstemperatuur lager liggen. Een dikke sjaal en jas zijn daarom zeker aanbevolen tijdens het kijken naar de intocht.

In Groningen wordt het zaterdag ongeveer 7 graden Celsius.