Duizenden mensen hebben zaterdag deelgenomen aan een van de afstanden van de Plantsoenloop. In totaal 3.400 mensen namen deel aan één van de lopen.

Voor families werden er korte afstanden ingericht, zodat ouders samen met jonge kinderen konden lopen. Met de wat oudere kinderen kon bijvoorbeeld de vier of acht kilometer worden afgelegd. Aan deze twee afstanden namen in totaal negenhonderd mensen mee. 

Traditiegetrouw stonden weer vele kinderen van 4 tot 14 jaar aan de start. "Het blijft elk jaar toch weer een feestje om met mijn leerlingen mee te doen aan deze leuke loop in Groningen", zegt een leraar van een van de deelnemende scholen. Om 11.00 uur startten de vier- en vijfjarigen.

Organisator Michelle Mencke kijkt met voldoening terug op de 61e editie van de Plantsoenloop: "Het is elk jaar weer geweldig om alle enthousiaste lopers, jong en oud, te zien rennen door het sfeervolle Noorderplantsoen. Dit jaar heeft de Plantsoenloop een recordaantal deelnemers en daar zijn we natuurlijk heel blij mee", zegt Michelle Mencke.

1.560 euro opgehaald voor Beatrix Kinderziekenhuis

Om 14.45 uur nam Monique Koolman, bestuurslid van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, een cheque van 1.560 euro in ontvangst. Het geld is middels de verkoop van pleisters, donaties van deelnemers en de aanwezige loterij op zaterdag ingezameld.

 De stichting zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra's te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn.