De treinen van en naar het Hoofdstation in Groningen rijden weer normaal. Ook is sinds maandag de tijdelijke spoorwegovergang voor fietsers en voetgangers bij de Paterswoldseweg open. 

In het afgelopen weekend werd op verschillende plekken in de provincie aan het spoor gewerkt. Daardoor reden veel treinen niet. Het treinverkeer werd maandag weer hervat, hoewel er minder treinen rijden tussen Groningen en Zuidhorn. Zo rijdt de spitstrein, die pendelt tussen Groningen en Zuidhorn, nog niet vanwege een storing in het systeem.

De afgelopen weken was de spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg gesloten voor al het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen weer gebruik maken van een overgang. De overgang is voor het autoverkeer nog ongeveer een jaar gestremd. ProRail werkt bij de Paterwoldseweg aan een tunnel.

Treinverkeer gestremd door verdubbeling spoor

Bij Hoogkerk was het treinverkeer twee weken gestremd omdat het spoor wordt verdubbeld en er een wissel moest worden geplaatst. De werkzaamheden gaan daar nog door, maar de treinvrije periode is nu afgesloten. Bij Zuidhorn wordt gewerkt aan het vervangen van de spoorbrug.

Extra sneltrein voor groeiende stroom reizigers

Veel van de werkzaamheden hebben te maken met het project van ProRail, waarbij er straks een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden gaat rijden. Dat is nodig om de groeiende stroom aan reizigers op te vangen.