Het Groningse college van burgemeester en wethouders wil een discussie over de toekomstige inrichting van de Grote Markt. Het betreft de inrichting van het plein na 2020, wanneer het Groninger Forum, het nieuwe hotel aan de Grote Markt-oostzijde en andere bouwprojecten klaar zijn.

Tijdens het inspiratie- en toekomstfestival Let’s Gro, dat 3 november start, wil de gemeente dat er ook gesproken wordt over de toekomst van de Grote Markt.  Als in 2020 de bussen er niet meer rijden is het hoog tijd om het plein opnieuw in te richten, menen B en W.

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA): "De komende anderhalf jaar gaan we daar met elkaar goed over nadenken. Want wat maakt een plein als de Grote Markt tot een plek waar je graag wilt zijn, met in elk geval meer ruimte voor jou en waar je gelukkig kunt zijn?"

Tijdens Let’s Gro kunnen Stadjers en andere geïnteresseerden in een speciale cabine van het herinrichtingsplan 'Ruimte Voor Jou' zelf aan de slag met een maquette en striptekening, waarmee ze zelf het plein kunnen inrichten.