Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraken van de drie barmannen die in 2016 een vrouwelijke klant van een Groningse bar zouden hebben verkracht.

Dat bevestigt een woordvoerder van het OM aan NU.nl na berichtgeving van Dagblad van het Noorden. Volgens de woordvoerder gaat het OM in hoger beroep omdat zij de zaak anders hadden beoordeeld en willen dat er nogmaals naar wordt gekeken.

De vrouw bezocht op 25 augustus 2016 de bar waar de drie verdachten werken. Na sluitingstijd verrichtte ze seksuele handelingen met de drie mannen.

Op het bewuste moment was de vrouw onder invloed van drank en drugs. Volgens de officier van justitie verkeerde ze daarom in een staat van verminderd bewustzijn en kon ze niet duidelijk maken of ze behoefte had aan seksueel contact met de verdachten.

Het OM had een gevangenisstraf van 182 dagen geëist, waarvan 180 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

 De rechtbank sprak de drie barmannen vrij. Volgens de rechter zijn er wisselende verklaringen afgegeven over de staat waarin de vrouw verkeerde en is er geen objectief bewijs in de vorm van een adem- of bloedonderzoek naar het drugs- en alcoholgehalte bij de vrouw.