In het weekend van 27 en 28 oktober rijden er vanuit alle richtingen geen treinen van en naar station Groningen. Reizigers van Arriva en NS moeten gebruik maken van bussen. 
 

De treinen rijden niet omdat ProRail bij het Hoofdstation in Groningen werkzaamheden gaat uitvoeren, die van invloed zijn op het treinverkeer naar Buitenpost, Delfzijl en Eemshaven. In het weekend van 27 en 28 oktober rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Veendam, Weener en Groningen Europapark.

Ook op dit moment worden er al werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor bij Hoogkerk en de Paterswoldseweg. Treinreizigers richting Buitenpost moeten nog tot 28 oktober gebruik maken van de bus. Ook tussen Groningen en Delfzijl en de Eemshaven rijden tot 28 oktober bussen. 

Reizigers naar Weener en Veendam moeten volgend weekend gebruik maken van de bus. Op de route naar Zwolle en de Randstad moeten reizigers het eerste stukje naar Groningen Europapark afleggen met de bus. Vandaar daar rijden wel gewoon treinen.

Op alle trajecten geldt een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. In de bussen heb je wel een OV-chipkaart nodig, waarmee je bij de treinpaaltjes moet inchecken.