Het Groningse TEAM 4 Architecten gaat aan de slag met de verbouwing van MartiniPlaza.

Door de verbouwing krijgt MartiniPlaza een eigen entree en ook wordt het restaurant naar de voorzijde van het pand verplaatst. Daarnaast wordt de Springerzaal (de ruim 300 stoelen tellende vlakkevloerzaal) uitgebreid en vernieuwd en worden de vergaderzalen en faciliteiten onder handen genomen. Ook wordt gekeken hoe MartiniPlaza beter kan aansluiten op de omgeving. 

De verbouwing start volgend jaar en neemt drie jaar in beslag, zo is de verwachting.

De afgelopen vier jaar is volgens de directie van MartiniPlaza al flink gewerkt aan het versterken van de positie van het evenementencomplex. Onder meer door het verbeteren van de programmering, het wegwerken van achterstallig onderhoud en het aannemen actieve rol in stad, regio en ook landelijk. "Met de nieuwe fysieke uitstraling wordt nu de volgende stap in gezet in die positieversteviging", zo verklaart de directie.

Om de visie van MartiniPlaza optimaal vorm te geven is TEAM 4 op zijn beurt een samenwerking aangegaan met designstudio D/Dock uit Amsterdam.