Ongeveer 23.000 hardlopers lopen aankomende zondag weer de 4Mijl van Haren naar de Vismarkt in Groningen. De meeste winkels zijn gewoon open, maar wel is een aantal straten afgezet of slecht bereikbaar.

Zo zijn de Vismarkt, Herestraat, Hereweg en Verlengde Hereweg weliswaar te voet bereikbaar, maar is het niet mogelijk deze straten over te steken.

Alleen via een loopbrug op het Zuiderdiep en de onderdoorgang Herewegviaduct is het mogelijk aan de andere kant van het parcours te komen. Omlopen kan via Museumbrug, Westerhaven, Visserbrug en Zwanestraat.

De straten Akerkhof, Brugstraat, Kleine der A en Astraat (tussen Stoeldraaierstraat en Westerbinnensingel) zijn zondag afgesloten. De winkels hier zijn dicht.

Luchtige kleding

Omdat het zondag 24 graden wordt, roept de organisatie van de 4Mijl de deelnemers op zich luchtig te kleden."Het wordt warm. Hou daar rekening mee!", zegt Elkse Dijkstra van de 4Mijl.  

Of het de warmste 4Mijl ooit wordt, durft Dijkstra niet te zeggen. "Het wordt prima loopweer."

Geen extra waterposten

Volgens de organisatie is er geen aanleiding op de route extra waterposten te plaatsen. Lopers kunnen ter hoogte van het Sterrenbos wat water drinken, en ook bij de finish op de Vismarkt wordt een waterpost ingericht.

Er doen zondag 22.000 lopers mee.