De stad Groningen kent relatief weinig miljonairs. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de gemeente Groningen heeft 0,5 procent van de inwoners een vermogen van 1 miljoen euro of meer. In Haren wonen de meeste miljonairs van de provincie, namelijk 3,7 procent.

De provincie Groningen behoort samen met Limburg en Flevoland bij de provincies met het laagste aantal miljonairs, ongeveer 1,1 procent van alle huishoudens is een miljonairshuishouden. Dit zijn huishoudens met een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Het CBS heeft de waarde van het eigen huis en de eventuele hypotheekschuld niet meegerekend.

In de provincies Zeeland (1,9 procent), Utrecht (1,7 procent), Noord-Holland (1,6 procent) en Noord-Brabant (1,6 procent) wonen de meeste miljonairs. Naar verhouding hebben de provincies Limburg, Groningen en Flevoland de minste miljonairs.

Het Noord-Hollandse Laren was de plaats met relatief de meeste miljonairs.

Aantal miljonairs op hoogste niveau ooit

Begin 2016 telde Nederland 112.000 miljonairshuishoudens, het grootste aantal sinds 2006. Sinds het CBS in 2006 miljonairs telt, is hun aantal elk jaar toegenomen, met uitzondering van 2009.

Hierbij tekent het bureau wel aan dat 1 miljoen euro in 2016 een andere waarde had dan in 2006. Gecorrigeerd voor inflatie blijft aantal miljonairs sinds 2010 gelijk. Door inflatie, de stijging van prijzen, kun je met een euro in 2016 eigenlijk minder kopen.