Internationale studenten in Groningen hoeven van de Rijkuniversiteit Groningen (RUG) niet langer te betalen voor noodopvang in een tentenkamp. Aanvankelijk moesten de studenten 12,50 euro per nacht betalen.

De 46 studenten die al betaald hebben voor hun overnachting krijgen hun geld terug, zo heeft de Rijksuniversiteit besloten.

Internationale studenten die nog geen kamer hebben gevonden in Groningen, kunnen ervoor kiezen om in een  tentenkamp of in een hotelboot in de stad te overnachten. De Groninger Studentenbond (GSb) riep vorige week onderwijsinstellingen in de stad op om het gebruik van het tentenkamp gratis te maken. De studenten zouden te veel betalen voor de noodopvang.

Een nacht op de hotelboot kost 42,50 euro voor de internationale studenten. Er wordt momenteel nog naar mogelijkheden gezocht om dit goedkoper te maken.

Wel is besloten dat de studenten voortaan per week mogen boeken. Eerder moesten zij hun plek op de boot voor een maand reserveren, waardoor zij bijna tegen de 1.300 euro per maand moesten betalen voor een plaats op de hotelboot.