De Verlengde Lodewijkstraat gaat in plaats van zondag 2 september op zaterdag dicht, omdat zondag FC Groningen zondag thuis speelt. De weg wordt afgesloten in verband met werkzaamheden dit weekend bij het spoor tussen de Esperantokruising en de plek van de nieuwe Helperzoomtunnel. Er rijden dan geen treinen. 

De planning is aangepast vanwege de wedstrijd van FC Groningen tegen PEC Zwolle, meldt Aanpak Ring Zuid. De straat wordt zaterdag van 7.00 uur tot 19.00 uur voor de helft afgezet.

In het treinvrije weekend worden de treinen tussen Groningen en Veendam, Groningen en Weener en tussen Groningen en Assen geschrapt. 

Op de Esperantokruising en onder het spoor bij de Helperzoomtunnel gaat de aannemer bodemonderzoek uitvoeren. Hierbij wordt een staaf in de grond geboord. Om roestvorming op het spoor te voorkomen, laat Combinatie Herepoort in opdracht van ProRail machines over het spoor rijden (‘roestrijden’) vanaf de Oosterweg tot aan de Helperzoomtunnel.

Overdag kan sprake zijn van geluidshinder

In het treinvrije weekend is het niet nodig in de nachtelijke uren te werken. Wel kan er overdag sprake zijn van geluidshinder. De machines rijden bij de Esperantokruising op en van het spoor.

Tijdens die momenten worden verkeersregelaars ingezet. Het verkeer kan hier enkele minuten hinder van ondervinden. Verder is de Esperantokruising open voor verkeer.