De Groningen Swim Challenge heeft afgelopen weekend 217.000 euro opgehaald voor het UMCG Kanker Researchfonds. Het record van de vorige editie is daardoor verbroken met meer dan 70.000 euro. 

Zaterdag doken 250 zwemmers het water in voor een estafette-zwemtocht van Lauwersoog en Zoutkamp naar Groningen. Ze begonnen om 5.30 en de eerste zwemteams arriveerden na een zwemtocht van 50 kilometer rond 6.15 uur in de stad Groningen. Onderweg kregen ze te maken met slecht weer. Zo regende het en waaide het ook flink. 

Naast de tocht van Lauwersoog naar Groningen, werd er in de stad ook de City Swim georganiseerd. Ook de deelnemers aan die tocht haalden geld op voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Rond 20.30 uur 's avonds werd bekend gemaakt dat de deelnemers  zeker 217.000 euro hebben opgebracht. Tot eind september kan er nog gedoneerd worden. Mogelijk dat de enorme aandacht voor de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden, die ook meer dan 4 miljoen heeft opgehaald voor kankeronderzoek, een rol heeft gespeeld bij de hoge opbrengst. 

De organisatie van de Swim Challenge laat weten dat er in 2019 een vervolg komt van het evenement.