Aannemer Herepoort gaat in het weekend van 1 en 2 september werkzaamheden uitvoeren op en bij het spoor tussen de Esperantokruising en de plek van de nieuwe Helperzoomtunnel. Er rijden dan geen treinen. 

In het treinvrije weekend worden de treinen tussen Groningen en Veendam, Groningen en Weener en tussen Groningen en Assen geschrapt. 

Op de Esperantokruising en onder het spoor bij de Helperzoomtunnel gaat de aannemer bodemonderzoek uitvoeren. Hierbij wordt een staaf in de grond geboord. Om roestvorming op het spoor te voorkomen, laat Combinatie Herepoort in opdracht van ProRail machines over het spoor rijden (‘roestrijden’) vanaf de Oosterweg tot aan de Helperzoomtunnel.

Overdag kan sprake zijn van geluidshinder

In het treinvrije weekend is het niet nodig in de nachtelijke uren te werken. Wel kan er overdag sprake zijn van geluidshinder. De machines rijden bij de Esperantokruising op en van het spoor.

Tijdens die momenten worden verkeersregelaars ingezet. Het verkeer kan hier enkele minuten hinder van ondervinden. Verder is de Esperantokruising open voor verkeer.

Voor het bodemonderzoek zetten we de Verlengde Lodewijkstraat op zondagmiddag en –avond voor de helft af. De weg blijft toegankelijk voor verkeer. Ook hier zetten we verkeersregelaars in. Voor treinreizigers worden bussen ingezet.