De Groningse KEI-week komt vrijdagavond ten einde met een feest in Sportcentrum Kardinge. Tijdens de KEI-week werden aankomende studenten voorgesteld aan de stad Groningen en het studentenleven.

Met ongeveer vijfduizend deelnemers was deze KEI-week de grootste introductieweek van Nederland.

Deze editie van de introductieweek was het vijftigste jubileum, wat uitgebreid werd gevierd met een speciaal Lustrumfestival. De organisatie stak het jaarlijkse Open Air Festival voor de gelegenheid in een nieuw jasje voor dit Lustrumfestival en nodigde student en stadsbewoner uit.

Door de hele stad waren er activiteiten en evenementen. Zo werd dinsdag een grote parade georganiseerd waar studentenverenigingen en -organisaties zich kunnen laten zien, of konden studenten donderdag komen eten bij studentenverenigingen. 

Duurzaamheid als belangrijk thema

Een belangrijk thema van dit jaar was duurzaamheid. De organisatie hield hier rekening mee door fietsgebruik aan te moedigen en op maandag geen vlees te serveren.

Ook organiseerden studentenverenigingen eigen initiatieven. Zo stelde roeivereniging Aegir een roeimachine op waarbij de gebruiker kon ervaren hoeveel energie nodig is om een laptop op te laden.

Deze machine stond op de "Sportmarkt", waar KEI-deelnemers nieuwe sporten konden ontdekken.

Foto's door Yannick Schurwanz en Dimitri Janowitz