De organisatie van de KEI-week zet donderdag strandwachten en borden in om bezoekers van KEI at the Beach aan de Kardingerplas te waarschuwen voor blauwalg. Er geldt al enkele weken een negatief zwemadvies omdat er blauwalg in het water van de plas zit.

Volgens Marc Boels, voorzitter van het bestuur van de KEI-week, is de blauwalg geen reden het feest af te blazen. "Er lopen strandwachten rond die de bezoekers wijzen op de risico's van blauwalg en ook plaatsen we borden die de studenten moeten waarschuwen", zegt hij.

De organisatie kan studenten volgens Boels niet verbieden het water in te gaan. Als studenten het water ingaan, is dat op eigen risico. Blauwalg kan verschillende klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, huiduitslag, maagkramp en braken.

De KEI-week bestaat dit jaar vijftig jaar en om dat te vieren wordt donderdag een Lustrumfestival georganiseerd bij de Kardingerplas.

De weersvoorspellingen voor donderdag zijn goed. Het kan zomaar 26 graden worden, maar zwemmen in de Kardingerplas wordt sterk afgeraden. De provincie Groningen bevestigt via Twitter nogmaals dat het negatieve zwemadvies van kracht is.