De Hanzehogeschool lanceert in september een newsroom waar communicatiestudenten aan de slag gaan met nieuws en achtergronden over de Zernike Campus Groningen.

Newsroom monitort nieuws en achtergronden op en rondom de Zernike Campus Groningen. Tweedejaarsstudenten Communicatie gaan aan de slag met interviewen, schrijven en visuele communicatie.

Daarbij wordt ingespeeld op de nieuwste ontwikkelingen in het medialandschap. Zo hebben de Newsroom-studenten de journalistieke app SINON tot hun beschikking. Daarmee kan video-, foto- en tekstmateriaal gemakkelijk gecombineerd worden tot één verhaal, dat vervolgens met één klik gepubliceerd kan worden.

Samenwerking

In het project Newsroom wordt samengewerkt met verschillende partners. Zo vervullen Omroep OOG, HanzeMag, Grandioos Groningen en het stafbureau Marketing & Communicatie van de Hanzehogeschool de rol van opdrachtgever, begeleider, eindredacteur en uitgever.

Digital Society Hub

Newsroom is onderdeel van de innovatiewerkplaats Digital Society Hub. Dit is een plek binnen de Hanzehogeschool waar studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en onderzoekers met elkaar werken aan toepassingen voor de nieuwste technologische ontwikkelingen.