Een bijrijder is maandagochtend zwaargewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een trein op het Hoendiep in Groningen. Het ongeluk gebeurde rond 10.00 uur.

In de auto zaten twee personen, meldt de politie. De bestuurster, een 17-jarig meisje uit Lemmer, is ongedeerd. De 47-jarige bijrijder, ook uit Lemmer, raakte bekneld bij de aanrijding. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

De motor van de bestuurster sloeg af toen ze op de spoorwegovergang stond. Ze was geschrokken van de geluidssignalen. De machinist zag geen mogelijkheid meer om te stoppen, meldt de politie. 

Tussen station Groningen en Groningen Noord was de rest van de morgen geen treinverkeer meer mogelijk, meldt Arriva. Inmiddels is het spoor weer vrijgegeven. De vervoerder zette bussen in. Voor de inzittenden van de betreffende trein had Arriva vervangend vervoer geregeld.

Verkeersongevallen Analyse heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Daardoor is het Hoendiep richting het spoor afgesloten. Het is nog niet bekend hoe lang deze afsluiting gaat duren.