Groningen Airport Eelde verwelkomde donderdag de 100.000e passagier op de lijndienst naar de luchthaven van Londen Southend.

De 100.000e passagier is Niek Verweij. Hij werd verrast bij de gate op de luchthaven. Ook alle passagiers die donderdag naar Londen vlogen, werden verrast met een lekkernij.​

Sinds 5 juni 2014 vliegt Flybe/StobartAir vanaf Groningen Airport Eelde naar Londen Southend. Doordeweek kun je drie keer per dag vliegen op de badplaats, die op een uurtje rijden ligt van Londen. 

Populair

Volgens Graeme Buchanan, Managing Director van Stobart Air is het bereiken van 100.000 passagiers een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de route. "De verbinding is sinds de eerste dag populair. Nu de frequentie van de vluchten is uitgebreid naar drie keer per dag zien we een nog grotere interesse.”

Toename

Commercieel manager Bowy Odink verwacht dat de luchthaven binnen anderhalf jaar de volgende 100.000 passagiers op de lijnvlucht krijgt. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 30 procent van de reizigers die gebruik maken van de route, reizen voor een zakelijk doeleinde.

Daarnaast zijn 45 procent van de passagiers, inkomende reizigers: reizigers woonachtig in het Verenigd Koninkrijk.