De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen schat dat er zaterdag minimaal 135.000 bezoekers naar het Stadspark zijn gekomen om de vrijheid te vieren. De precieze bezoekersaantallen zijn nog niet bekend.

Op sommige momenten was het zo druk in het park dat de ingang tot de Sena Performers Stage tijdelijk moest worden afgesloten.

De combinatie van het mooie weer, de aantrekkelijke line-up en het feit dat het festival dit jaar op een zaterdag plaatsvond, maakte dat het drukker was dan voorgaande jaren.

Vanwege de hitte was het dit jaar toegestaan zelf drinkwater mee te nemen. Ook deelde beveiliging bij drukbezochte podia waterflesjes uit.

Maatregelen

In aanloop naar het Bevrijdingsfestival waren al verschillende maatregelen getroffen om hierop in te spelen. Zo werd er in de programmering rekening gehouden met het spreiden van het publiek en werd de tent van Sena Performers Stage vervangen door een open podium.

Daarnaast werden zowel dit podium als Dansen bij de Bus voorzien van entreepoorten, om bezoekersstromen beter te kunnen reguleren.

Door de drukte op het Bevrijdingsfestival waren de bussen en treinen overvol. Arriva liet weten zoveel mogelijk treinen, bussen en medewerkers in te zetten. Het kon vertragingen echter niet voorkomen.