Een 33-jarige Groninger is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar omdat hij in november 2017 bij een verkeersruzie een mede-weggebruiker in zijn gezicht heeft gestoken.

De man werd destijds door een andere automobilist van de weg gereden op de Oranjesingel. Toen beide mannen uitstapten, begon de Stadjer met zijn ogen dicht met een mes te zwaaien. Dat meldt RTV Noord.

In de rechtbank beriep de man zich op noodweer. Hij zou bang zijn geweest dat de andere bestuurder hem iets zou aandoen en zwaaide daarom zonder te kijken met het mes in de richting van het slachtoffer. Die hield daar diverse snijwonden in zijn gezicht aan over.

De rechtbank verwierp het noodweerberoep van de verdachte en veroordeelde hem tot anderhalf jaar cel wegens poging tot doodslag. Eerder eiste het OM een celstraf van vier jaar tegen de man.

Schadevergoeding

Naast de celstraf, moet de Stadjer zijn slachtoffer, dat blijvende littekens overhield aan de confrontatie, een schadevergoeding van 12.000 betalen.

Ook moet de veroordeelde zich laten behandelen voor zijn verslavingen en kreeg hij een alcohol- en drugsverbod opgelegd.