De Grote Roltrap, de pop-up mall in het vroegere pand van V&D aan de Grote Markt, opent op 1 mei de deuren. De benedenverdieping van het gebouw is al bijna volledig verhuurd.

Initiatiefnemer Ralph Steenbergen liet eerder weten dat de pop-up mall vóór Koningsdag zou openen, maar die datum blijkt toch niet haalbaar. “Zelfs 1 mei is nog een race tegen de klok”, zegt hij. “Al hebben de meeste ondernemers aangegeven dat ze die datum wel halen.”

Volgens Steenbergen is inmiddels verreweg het grootste gedeelte van de begane grond verhuurd. Bezoekers kunnen er straks terecht voor onder andere speelgoed, boeken, kleding, schoenen en whisky en lekkere hapjes, variërend van gebak en sushi tot pizza en droge worst en salades en Mexicaanse lekkernijen.

Wat 'n Boudel

Ook de pop-up bar, die de naam ‘Wat ’n Boudel’ meekrijgt, krijgt een plek op de begane grond. Op het terras van de bar, die helemaal is gemaakt van gerecyclede materialen, kunnen de bezoekers de hapjes en lekkernijen consumeren. Bij de bar kunnen ze dan terecht voor een koffie, thee, een bijzondere limonade, een speciaalbiertje of een wijntje.

De eerste verdieping van De Grote Roltrap wordt ingericht als testparcours voor elektrische fietsen. "En de jongste bezoekertjes kunnen zich hier bovendien uitleven in elektrische karts", aldus de initiatiefnemer. Uiteindelijk is het volgens hem de bedoeling dat ook de overige verdiepingen worden ingericht met verschillende pop-up winkeltjes.

De opening staat dus gepland voor 1 mei, maar wat er dan op het programma staat, kan Steenbergen nog niet zeggen.