De politie is een onderzoek gestart naar twintig woninginbraken die tijdens de Paasdagen in verschillende wijken in Groningen zijn gepleegd. Bij meerdere woningen zijn briefjes tussen de deur aangetroffen, die waarschijnlijk door criminelen zijn aangebracht om te checken of bewoners thuis waren.

Bij alle inbraken zijn de daders op dezelfde manier de woningen binnengekomen, meldt de politie woensdagmiddag.

De daders sloegen van vrijdagochtend tot maandagmiddag toe in de wijken Damsterbuurt, Ruischerwaard, Gravenburg, Lewenborg, De Hunze en De Held. In twee gevallen zijn er ook auto’s gestolen. Daarnaast namen zij vooral geld en sieraden weg.

De politie is op zoek naar beeldmateriaal van buurten waar is ingebroken. Video’s en foto’s zijn te uploaden via de website van de politie.

Verder roept de politiemacht mensen die een briefje tussen de deur vinden op om direct te bellen naar de politie. "Raak het briefje vooral niet aan, zodat er geen sporen verloren gaan. Maak eventueel een foto van de situatie. Agenten zullen zo snel mogelijk langskomen om de verdachte situatie te onderzoeken en eventuele sporen veilig te stellen."