Volleybalclub Lycurgus gaat later deze maand tegen Orion uit Doetinchem strijden om de landstitel. Ze wonnen zaterdag gemakkelijk van Advisie/SSS. Ook basketbalclub Donar won makkelijk. 

Lycurgus won in Barneveld met 0-3 van Advisie/SSS. De setstanden waren 22-25, 19-25 en 17-25. Door de overwinning eindigt Lycurgus bij de eerste twee teams in de kampioenspoule. De Groningers staan nu nog tweede, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. In de finale treffen de Groningers Orion. De hoogst geplaatste ploeg krijgt het thuisvoordeel in een best-of-five serie.

Donar won zaterdagavond in Den Helder van de Suns met 73-95. Bij rust leidden de Groningers al met 15 punten. Toen de marge groot genoeg was, konden ook jongelingen Rienk Mast, Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans flink wat minuten maken. Alle drie speelden ze ongeveer 7 minuten.

Bij Groningen ontbrak Brandyn Curry uit voorzorg. Teddy Gipson werd met 16 punten topscorer. Groningen leidt in de Dutch Basketball League met 42 punten uit 23 wedstrijden. Maandag speelt Donar de thuiswedstrijd tegen een van de belangrijkste uitdagers: New Heroes uit Den Bosch. Voor het duel, dat om 15.00 uur begint, zijn nog kaarten.