De basketballers van Donar hebben woensdagavond de kwartfinale van de Fiba Europe Cup gehaald na een 69-76 zege in en tegen het Roemeense Cluj Napoca. De club haalde nog nooit een kwartfinale in Europees verband. 

De Groningers hadden vorige week ook al de heenwedstrijd in het eigen MartiniPlaza met 103-76 gewonnen. Donar mocht daardoor met 26 punten verliezen, maar moest het wel doen zonder sterspeler Evan Bruinsma. Die bleef afgelopen zaterdag tegen Leiden met z’n hand in een shirt steken en moest toen gehecht worden.

De Groningers hadden het woensdagavond in de eerste helft nog knap lastig met de Roemenen. Na het eerste kwart stond Cluj met 22-13 voor. Donar stond zelfs even 12 punten achter. De teams gingen rusten met een 41-37 tussenstand.

Tweede helft

Na rust nam Groningen het heft in handen. Het derde kwart werd gewonnen met 11-22 en dat brak het verzet van de Roemenen. De marge van 7 punten aan het begin van het laatste kwart (52-59) werd in stand gehouden tot het einde. Uiteindelijk kon Donar de wedstrijd rustig uitspelen en kregen zelfs de jeugdspelers Rienk Mast, Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans nog speelminuten.

Drago Pasalic werd topscorer met 20 punten. Arvin Slagter plukte 7 rebounds van het bord en scoorde ook nog eens 13 punten. Spelverdeler Brandyn Curry gaf 8 assists en maakte 9 punten. 

Oostende of Mornar Bar

De Groningers spelen in de kwartfinale tegen de winnaar van de tweekamp tussen de Belgische koploper Oostende een KK Mornar Bar uit Montenegro. De Belgen wonnen de eerste wedstrijd in eigen huis met 84-71. De uitwedstrijd is op 21 maart. Donar speelt op 27 maart thuis. Kaarten zijn hier te koop.