De Rijksuniversiteit Groningen is de beste 'brede of algemene' universiteit van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2018.

Als de technische universiteiten ook worden meegerekend mag de RUG zich de op twee na beste universiteit van Nederland noemen.

Keuzegids Masters

In de Keuzegids Masters 2018 zijn beschrijvingen opgenomen van alle masteropleidingen die officieel in Nederland zijn geregistreerd. Bij de meeste masters wordt met punten een kwaliteitsoordeel gegeven. Sommige studies zijn zo goed dat ze het label Topopleiding hebben gekregen.

Meer Topleidingen

In totaal worden in de gids zeventien bacheloropleidingen aan de RUG beloond met het predicaat Topopleiding. Vorig jaar waren dat er nog tien.

Een studie kan ook de beste zijn in een lijst van soortgelijke opleidingen. Daarbij haalde de RUG, net als vorig jaar, dertien eerste plekken.

'Prachtig nieuws'

"Met de Masterweek in het vooruitzicht is dit prachtig nieuws", zegt Sterken. In die Masterweek van 19 tot 23 maart, organiseren de RUG-faculteiten op verschillende dagen een mastervoorlichting op locatie.