Het fietspad langs de Kempkensberg, vanaf de Hereweg richting DUO, blijft de komende jaren dicht. Het fietspad is niet meer 'sociaal veilig' nu er met het oog op de werkzaamheden aan de zuidelijke ring een metershoog scherm naast wordt geplaatst.

Het fietspad is al sinds 8 januari dicht vanwege de huidige werkzaamheden bij de Kempkensberg. Het fietspad zou na deze week weer open gaan, maar dat gaat nu dus niet meer door.

Tussen het fietspad en de weg komt gedurende de werkzaamheden aan de ringweg een vijf meter hoog scherm. Het scherm is een van de maatregelen die Combinatie Herepoort neemt om het leef- en voedselgebied van de vleermuizen in de buurt van de ringweg in stand te houden. Ook moet het scherm voorkomen dat de bomen in het Sterrebos beschadigd raken.

Vanwege de vleermuizen is verlichting in de buurt van het scherm niet toegestaan. Daardoor wordt het fietspad erg donker en sociaal onveilig, zo oordeelt de gemeente. Die heeft daarom in samenspraak met projectbureau Aanpak Ring Zuid besloten het fietspad gedurende de werkzaamheden af te sluiten.

Waterloolaan

Fietsverkeer vanaf de Hereweg richting DUO-gebouw en vice versa kan gebruik maken van de Waterloolaan.

Toekomstige situatie

Als het plan voor Aanpak Ring Zuid is uitgevoerd, ligt de ringweg ter hoogte van de Kempkensberg verdiept. Het fietspad is dan onderdeel van het Zuiderplantsoen.