De expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, the Love Festival in de Wolkenfabriek of speeddaten voor queers: er is genoeg te doen in Stad tijdens Valentijnsdag. 

NU.nl brengt een overzicht met een aantal leuke date-mogelijkheden in de stad.

Romatiek in het Groninger Museum

Tortelduifjes en singles met een groot hart kunnen in het Groninger Museum Ook Romantiek bezoeken. De expositie draait om hedendaagse romantiek, fantasie en illusie. Ook is een collectie van modeontwerpers Viktor & Rolf te zien.

De expositie is te zien van tot4 maart. Kaarten zijn 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor studenten en CJP-pashouders. Entree voor kinderen is gratis. 

Overigens blijven Geert-Jan Korthuis en zijn partner Maaike, dankzij het winnen van een eerder georganiseerde fotowedstrijd, de gehele nacht in het museum. "Het is voor het eerst dat een bezoeker gedurende de nachtelijke uren in het museum verblijft", aldus het Groninger Museum. Het stel krijgt donderdagochtend ook ontbijt op bed. 

Valentine’s Party: The Love Festival

De Wolkenfabriek organiseert een avond bestaande uit een presentatie over de twin flames, soulmates en zielsverwanten. Daarnaast kun je met meerdere mensen kunstwerkjes maken met stift en verf.

Ook kunnen bezoekers zich opdossen met veren en bloemen. De bedoeling is dat het een avond wordt in het teken van kleur, dans, geur, muziek en openheid, om zo de liefde extra te vieren. Toegang is gratis.

Queer speed dating

Speciaal voor de LHBTQ+-gemeenschap organiseert The Groningen Feminist Networks en Gaymedes een speeddate-evenement. Naast het speeddaten is er ook tijd om een drankje te drinken en taart te eten.

Het evenement is in Het Pakhuis aan de Peperstraat. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.