De 17-jarige jongen die voorbijgangers in de Nieuwe Sint Jansstraat vorig jaar oktober beschoten heeft met een luchtbuks, is veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur.

Van dit aantal uren zijn er zestig voorwaardelijk, meldt RTV Noord maandag. Ook moet de jongen een schadevergoeding van 2.750 euro betalen aan zes slachtoffers.

Zeventien mensen deden aangifte na de beschietingen vanuit een woning aan de Nieuwe Sint Jansstraat, aan de rand van de binnenstad van Groningen. Sommigen liepen lichte verwondingen op door kogeltjes van een luchtdrukgeweer. Niemand hoefde naar het ziekenhuis, wel gingen enkele mensen naar de huisarts voor controle.

De schietpartij heeft waarschijnlijk vanuit het dakraam van een woning plaatsgevonden, vertelde een woordvoerder van de politie eerder aan NU.nl. Er zijn ook enkele autoruiten gesneuveld bij de schietpartij.

Verdachten

Na de meldingen vond de politie in het huis een luchtdrukwapen. Er waren drie jongens aanwezig in de woning waarvanuit de schietpartij plaatsvond. De jongeren werden vlak na de beschieting opgepakt. Twee van hen werden de dag erna vrijgelaten.

Volgens de omroep gaat de jongen niet in hoger beroep.