Donar moet het in de achtste finales van de Fiba Europe Cup opnemen tegen Cluj Napoca uit Roemenië. Beide teams troffen elkaar ook al in de afgelopen poulefase. Donar won toen twee keer.

De Groningse basketbalclub bereikte de knock-outfase woensdagavond na een overtuigende 96-72 overwinning op het Belgische Mons in een nagenoeg uitverkocht huis.

In totaal won het vier van de zes poulewedstrijden. Het is voor het eerst in de Donar-historie dat de club de derde ronde van een Europees toernooi haalt.

In München werd donderdagochtend meteen geloot voor de achtste finales. Tien teams uit de Fiba Europe werden op een hoop gegooid met zes afvallers uit de Champions League. Toevallig lootte Donar dus tegen een van de teams waarin in de tweede poulefase van de Fiba Europe Cup ook al werd gestreden.

Opmerkelijk

De uitwedstrijd op 19 december vorig jaar won Donar met 73-77. De thuiswedstrijd werd met 92-72 gewonnen. Dat duel kende een opmerkelijk einde, omdat Donar-speler Evan Bruinsma nog scoorde terwijl Cluj zich gewonnen had gegeven en de bal neerlegde voor de laatste zes seconden. Cluj ontstak in woede en Donar bood z'n excuses aan. Toch zal Bruinsma in Roemenië niet met open armen worden ontvangen.

De wedstrijden tegen Cluj staan in principe gepland op 7 en 14 maart. De Groningers mogen de laatste wedstrijd thuis spelen, maar het is nog niet duidelijk of MartiniPlaza dan beschikbaar is.

Ook is nog niet bekend tegen welk team Donar in een eventuele kwartfinale moet spelen.