Het karakteristieke pand aan de Hoofdstraat 51 in ’t Zandt wordt maandag nog niet gesloopt. Vanwege de ontstane commotie heeft de NAM besloten om de slopers weer naar huis te sturen. Hun veiligheid zou in het geding zijn. 

De woning zou maandag worden gesloopt omdat het al drie jaar leegstaat. De sloop zou in opdracht zijn van de gemeente, zo liet NAM weten. Op de plek van het pand moeten seniorenwoningen komen.

De Groningers kwamen echter in opstand, omdat ze het een karakteristiek en beeldbepalend pand vinden. Een oproep kreeg gehoor, zo verzamelden een aantal actievoerders zich maandag bij het pand om de sloop tegen te houden. Met succes, zo bleek.

Hervat

Het is nog niet bekend of de sloop later wordt hervat. Een woordvoerder van de NAM laat weten dat de gemeente daar een besluit over moet nemen. ​

Het pand, dat maandag op de schop zou gaan, is gebouwd in 1907. Nadat de aardbeving voor een onveilige woonsituatie zorgde, kocht de NAM het pand in 2015 op. Sindsdien is de woning onbewoond gebleven.​ Volgens de Nationaal Coördinator Groningen was er ook geen mogelijkheid meer tot behoud van de woning.