Een zware storm is donderdag over de provincie getrokken. Als gevolg hiervan zijn meerdere bomen omgevallen en is een bus met passagiers het water van het Pekelderhoofddiep in Stadskanaal ingewaaid. 

 

Volg hier ons liveblog

Er vielen geen gewonden bij het incident. In de bus zaten volgens de politie enkele passagiers en de chauffeur. Die konden met een noodhamer een van de ruiten inslaan en zodoende de bus verlaten.

Ze kwamen met de schrik vrij. De buschauffeur is wel uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. 

Windstoten

Volgens het KNMI waren er zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. Het instituut waarschuwde tot 16.00 uur met code geel voor omvallende bomen en losse takken.

Voor Groningen, Friesland en Drenthe gold eerst code oranje. Voor het midden van het land gold 's ochtends en een deel van de middag code rood. De gemeente Groningen waarschuwt via Twitter voorzichtig te zijn en gevaarlijke situaties bij de gemeente te melden.

De politie waarschuwde donderdag het verkeer op de A7 van Groningen naar Drachten. Er zijn meerdere bomen omgewaaid die stremming veroorzaakte.

Vliegveld Eelde

De NS heeft donderdag het treinverkeer stilgelegd. Eerst reden er minder treinen tussen Groningen en Assen, maar dat zijn er sinds ongeveer 11.00 uur helemaal niets meer. De regionale treinen van Arriva reden vooralsnog wel gewoon volgens de dienstregeling. 

Twee KLM-vliegtuigen uit Cardiff en Warschau moesten donderdagochtend uitwijken naar Groningen Airport Eelde. Zij konden niet landen op Schiphol, hun eigenlijke bestemming.