Vrijwel de gehele Europese popmuziekkaravaan slaat vier dagen lang zijn tenten op in Groningen. Eurosonic Noorderslag begint woensdag met de uitreiking van de EBBA Awards. 

Maar het is niet alleen de muziekindustrie voor wie Eurosonic Noorderslag een jaarlijks hoogtepunt is: dankzij Eurosonic Air, het gratis toegankelijke festival op de Grote Markt, is er ook voor stadjers, studenten, boeren en buitenlui van alles te beleven.​

Tijdens de eerste drie dagen van Eurosonic Noorderslag (17, 18 en 19 januari) proberen veelbelovende artiesten uit alle hoeken van Europa zichzelf in de kijker te spelen voor het komende festivalseizoen. Op dag vier (Noorderslag) is er volop aandacht voor muziek van eigen bodem, door zowel gevestigde namen als nieuw (lokaal) talent. En natuurlijk wordt 20 januari ook de prestigieuze Popprijs weer uitgereikt in Groningen. 

Rondom Eurosonic Noorderslag worden net als ieder jaar weer tal van kleinere gratis toegankelijke festivalletjes georganiseerd. Dit jaar staan onder meer Pleuropsonic, Grunnsonic, Jagersonic, Toetersonic, Platosonic en Altersonic op het programma.

Eurosonic Air

Ook dit jaar is er op de Grote Markt weer een gratis podium, Eurosonic Air, waar naast donderdag en vrijdag ook zaterdagmiddag verschillende acts te zien zijn. Zo treden onder andere The Cool Quest, Dewolff, Tim Knol, Ruben Hein.

Bijzonder dit jaar is een optreden van het Noord Nederlands Orkest, dat voor de gelegenheid gamemuziek speelt.