Groningen Airport Eelde heeft vorig jaar een recordaantal passagiers ontvangen. In totaal reisden in 2017 228.000 passagiers van of naar de luchthaven. Dat is een groei van 26 procent ten opzichte van 2016.

Volgens GAE is de groei te danken aan het toenemend aantal passagiers dat van en naar Londen en Kopenhagen reist. Ook de vluchten in het zomerseizoen naar zon-zee-strandbestemmingen zijn populair.

Dit jaar verwacht de luchthaven wederom een groei te realiseren. Het aantal vluchten wordt flink uitgebreid. Londen wordt vanaf 26 maart drie keer per dag aangeboden, Kopenhagen twee keer per dag en Brussel en München dagelijks. Ook Nice is toegevoegd aan het bestemmingenaanbod en wordt in het hoogseizoen aangevlogen.

In het zomerseizoen worden wekelijks 55 vluchten aangeboden. 

Nieuwjaarsborrel

Om het succes te vieren en voor een vooruitblik op 2018 organiseerde de luchthaven gisteravond een nieuwjaarsborrel. Bedrijven gevestigd op de luchthaven waren hiervoor uitgenodigd. Ongeveer negentig personen waren aanwezig om te proosten op het gezamenlijk behaalde succes en de toekomst.

Om de groei te realiseren is de luchthaven op zoek naar nieuwe medewerkers. De uitbreiding levert de regio minimaal dertig nieuwe arbeidsplaatsen op.