Journalist Rob Mulder van RTV Noord is aangehouden en verhoord op het politiebureau in Groningen. De verslaggever zou zijn aangehouden in verband met het in bezit hebben van illegaal zwaar vuurwerk. Mulder wilde in een televisie-item laten zien hoe makkelijk het is om aan illegaal vuurwerk te komen, maar dit televisie-item zou in scene zijn gezet.

Dat bevestigt de journalist aan Dagblad van het Noorden. Mulder wilde verder niet reageren op de aanhouding of het verhoor.

Op het moment loopt er een onderzoek naar een reportage van Mulder, waar hij wilde aantonen hoe makkelijk het is om in Groningen aan illegaal vuurwerk te komen. Begin januari ontstond er commotie over de reportage, nadat de verkoop van illegaal vuurwerk in scène gezet zou zijn; de "illegale" handelaar zou dezelfde zijn als de verkoper van het legale vuurwerk.

Daarnaast zou Mulder ook het vuurwerkpakket cadeau hebben gekregen van de handelaar. Mulder ontkent overigens dat hij reclame heeft gemaakt in ruil voor het cadeau en wilde in eerste instantie niet meewerken aan een onderzoek over het vuurwerkitem.

Onderzoek

Oud-hoofdredacteur Pieter Sijpersma van Dagblad van het Noorden doet onderzoek naar de integriteit van Mulder. Zolang dat onderzoekt loopt, wil RTV Noord niet reageren op de commotie.