De tippelzone in de stad Groningen sluit definitief op 31 maart 2019. Dat heeft de gemeente besloten na overleg met de Stichting Madelief en het Leger des Heils. 

De gemeente wil al langer dat de tippelzone dicht gaat, maar ze hadden daar nog geen datum aan gehangen omdat ze willen dat de prostituees eerst een ander bestaan hadden opgebouwd. Dat schrijft RTV Noord op hun website.

De stichting Madelief heeft echter wel om een concrete datum gevraagd, omdat de vrouwen anders niet voldoende doordrongen raakten van de noodzaak om verandering in te zetten. Driekwart van de in totaal 45 vrouwen op de tippelzone is verslaafd aan drugs.

Medicijnen

Vanaf het komende jaar gaat de tippelzone elke dag een uur eerder dicht. Ook wordt gekeken of de zone een dag in de week kan worden gesloten, om de overgang vorm te geven. Daarnaast onderzoekt de gemeente om te kijken of de vrouwen medicijnen kunnen krijgen als ze niet van hun verslaving af kunnen komen.

Van de vrouwen die op de tippelzone werkten, hebben er al tien een ander bestaan opgebouwd. De rest werkt samen met het Leger des Heils aan een plan.