Groningen wil na de oostzijde van de Grote Markt, nu ook de noordzijde van de Grote Markt aanpakken. Dit is de kant waar vroeger V&D zat.

Volgens wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) is nog niet duidelijk wat er moet gaan gebeuren, maar wordt het nu hoog tijd om daarover na te gaan denken.

In 2001 stond het voor het laatst op de publieke agenda: de aanpak van de noordwand van de Grote Markt. Vrijdagavond kwam het weer terug op die agenda tijdens een brainstormsessie van het stadse toekomstfestival Let's Gro.

Volgens de wethouder dacht Groningen in het jaar 2001 voor het eerst na over de noordwand, maar wordt het nu tijd om de planvorming serieus op te pakken. "Nu is daarvoor het moment. Want er gaan veel jaren zitten tussen het idee en de uitvoering. De noordwand heeft echt nodig dat we ermee aan de gang gaan. Wat precies, dat weten we nog niet.', zo zegt hij zaterdag tegenover RTV Noord

Volgens Stadsbouwmeester Jeroen de Willigen moet Groningen wel heel voorzichtig omspringen met de uit de jaren vijftig daterende architectuur. "We moeten voorzichtig en precies zijn. We moeten niet zomaar dingen weggooien of groots gaan slopen en transformeren."