De onderste drie verdiepingen van Merckt, het nieuw te bouwen pand op de hoek van de Poelestraat en de Grote Markt, zullen in beslag worden genomen door een grote foodhall, vergelijkbaar met die in de Rotterdamse Markthal.

De Groningse horeca-ondernemer Patrick Beijk, die verantwoordelijk is voor het concept en de invulling van Merckt, heeft dat woensdagavond tijdens de live ondernemerstalkshow Founder Talks bekendgemaakt.  

Volgens mede-organisator RTV Noord gaf Beijk in de talkshow aan dat het horeca-gedeelte van het nieuwe hoekpand zo’n 1600 meter groot zal worden en de onderste drie verdiepingen zal beslaan. Daarnaast komt er op het dak een tweehonderd zitplaatsen tellend terras dat kan worden overdekt.

Brouwketels

Ook komen in het gebouw een aantal brouwketels die gehuurd kunnen worden door beginnende bierbrouwers. Het bier kan vervolgens ter plekke geproefd en verkocht worden.

Op de vloer van de foodhall komen verschillende foodstands. Ook deze kunnen door ondernemers worden gehuurd. De aankleding en kwaliteitscontrole van de stands ligt bij Merckt.

Appartementen

De rest van het Merckt-pand wordt opgevuld met achttien luxe appartementen. Deze zijn inmiddels op één na allemaal verkocht.

Merckt wordt naar verwachting eind 2018 opgeleverd.