De twee verdachten die vastzaten op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident aan de Korreweg in Groningen, zijn op vrije voeten. Onderzoek heeft uitgewezen dat ze niet geschoten hebben. 

De officier van justitie ziet daarom onvoldoende juridische mogelijkheden om de verdachten langer in voorlopige hechtenis te houden, laat het Openbaar Ministerie (OM) woensdag weten. 

Ze blijven wel als verdachten aangemerkt. Justitie zal na afronding van het strafrechterlijk onderzoek bepalen wat hen ten laste gelegd kan worden.

De 19-jarige en de 20-jarige man, beiden afkomstig uit Groningen, waren opgepakt voor betrokkenheid bij het schietincident dat in de nacht van 14 op 15 oktober plaatsvond. Een 21-jarige Groninger raakte hierbij blijvend verlamd. De vermoedelijke schutter, de 20-jarige Azim A., is nog op vrije voeten.

De verdachte staat internationaal gesignaleerd. "Maar we houden er ook rekening mee dat hij zich mogelijk nog in de stad bevindt." De politie waarschuwt dat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk is. Er zijn inmiddels meer dan veertig tips over A. binnengekomen.