De politie Groningen heeft inmiddels veertig tips binnengekregen over de vermoedelijke schutter van de schietpartij op de Korreweg. In de nacht van 14 op 15 oktober raakte een 21-jarige man blijvend verlamd bij het incident. 

Ondanks meerdere politieacties, is de man nog op vrije voeten. Dat meldt de politie in Groningen dinsdag. 

De 20-jarige Azim A. is volgens de politie de vermoedelijke schutter van het schietincident. Er wordt rekening mee gehouden dat hij naar het buitenland is gevlucht of ondergedoken zit. De man staat internationaal gesignaleerd. 

De politie heeft in een uitzending van Opsporing Verzocht een ultimatum gesteld: de man moest zich voor de uitzending melden om te voorkomen dat zijn naam en foto werden getoond. Hij reageerde niet op die oproep.

Verlamd

Het slachtoffer, een 21-jarige student, werd in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 oktober na het stappen opgehouden door een drietal mannen aan de Korreweg.

Een van de mannen, vermoedelijk A., begon daarna op hem te schieten. Het slachtoffer werd onder andere in zijn rug geschoten, waardoor hij blijvend verlamd raakte.  

Aanhoudingen

De politie heeft de andere twee verdachten, twee mannen uit Groningen van negentien en twintig jaar al aangehouden. Zij zitten nog vast.

Opsporing Verzocht besteedt dinsdag nogmaals aandacht aan de zaak.