De politie is donderdagavond met een arrestatieteam een woning in de Antillenstraat in Groningen binnengevallen op zoek naar Azim A.. De man wordt ervan verdacht eerder deze maand een 21-jarige student op de Korreweg te hebben neergeschoten.

De verdachte is niet in het pand aangetroffen, meldt een woordvoerder van de politie aan NU.nl. 

De afgelopen dagen zijn meerdere zoekacties geweest naar de 20-jarige A.. "We hebben nu ruim 35 tips binnengekregen, deze gaan we allemaal na", legt de woordvoerder uit. 

De verdachte staat internationaal gesignaleerd. "Maar we houden er ook rekening mee dat hij zich mogelijk nog in de stad bevindt." De politie waarschuwt dat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk is.

Korreweg

Tijdens het schietincident raakte in de nacht van 14 op 15 oktober een 21-jarige man uit Groningen ernstig gewond. Hij is permanent verlamd aan zijn onderlichaam. De politie vermoedt dat het slachtoffer willekeurig is gekozen.

Twee verdachten van negentien en twintig jaar zijn al aangehouden en zitten vast, maar dinsdagavond werd duidelijk dat de man die nog voortvluchtig is vermoedelijk degene is die de student heeft beschoten.

Ultimatum

Tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht maakte de politie de volledige naam van de verdachte bekend. Ook werd een foto van A. getoond.

De politie had vooraf een ultimatum gesteld. De man moest zich voor de uitzending melden om te voorkomen dat zijn naam en foto werden getoond. Hij reageerde niet op die oproep.