Dit zijn de plannen voor de nieuwe Kattenbrug in Groningen

Het Groningse stadsbestuur heeft het Amsterdamse architectenbureau Korth Tielens gevraagd de nieuwe Kattenbrug te ontwerpen. Deze brug vormt een nieuwe verbinding tussen het Gedempte Kattendiep en het Schuitendiep.

De nieuwe brug is nodig om de nieuwe busroute aan deze kant van de stad mogelijk te maken. Behalve de aanleg van de brug wordt ook de directe omgeving heringericht.

Daarmee wil de gemeente de toegankelijkheid verbeteren en meer ruimte bieden voor voetgangers en fietsers. Ook komen er meer gelegenheden voor bijvoorbeeld terrassen.

In een concept stelt het architectenbureau een ranke brug voor, die volgens de gemeente goed in de omgeving past.

In gesprek

Hoe de brug en de directe omgeving er precies uit komen te zien, is echter nog niet besloten. De komende maanden gaat de gemeente in gesprek met bewoners, eigenaren en ondernemers in de directe omgeving.

Daarnaast besteedt het inspiratiefestival Let’s Gro in de eerste week van november aandacht aan de plannen. Op maandag 27 november organiseert de gemeente een 'binnenstadcafé', waar belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen meedenken. Pas daarna volgt een definitief ontwerp.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zelf starten naar verwachting in de tweede helft van 2018.

Omdat de omgeving van het Gedempte Kattendiep nog te maken heeft met de gevolgen van de casinobrand eind augustus, gaat er de komende tijd vanuit de gemeente nog veel aandacht naar opruim- en sloopwerkzaamheden in deze buurt. Hier wordt bij de planvorming rond de Kattenbrug ook rekening mee gehouden.

Lees meer over:
Tip de redactie